Tanúsítás
Keressen minket! Tel.: +36 30 945 9538
Email: tanusitas@mertcert.hu

Hírek

A Mert-Cert Tanúsító Kft. életében fordulópont következett be 2024. június 03-án! Hosszú évtizedekig ügyvezető igazgatói, majd 2022. májusától ügyvezető igazgató/tanúsításvezetői pozíciót betöltő Sándor János véglegesen nyugdíjba vonult.
 
Szaktudását az elmúlt évek során átadta Szabó Mónikának, aki a továbbiakban a tanúsításvezetői pozíciót tölti be. Sándor Jánossal együtt Sándor Árpád is elhagyta Társaságunkat. A Tanúsítás csapatához csatlakozott Garainé Tóth Aranka, mint minőségirányítási vezető és operatív munkatárs, illetve Kerezsi Erzsébet, mint az IFS/BRC auditok koordinálásért felelős szakember, valamint értékesítési feladatokat is ellát.
A Mert-Cert Tanúsító Kft. a korábbiakban megszokott objektivitással, szakértelemmel és megfizethető szolgáltatásaival működik tovább!
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
ÚJ SZABVÁNY AZ ÉBIR TANÚSÍTÁS TERÜLETÉN!
 
Helyesbítés a NAH felügyeleti vizsgálat tapasztalatai alapján.
 
Az új - az ÉBIR tanúsító szervezetekre, vagyis ránk vonatkozó specifikus követelményeket tartalmazó- ISO 22003-1:2022 szabvány a korábbiakhoz képest néhány új követelményt is tartalmaz. Ezek közül kiemelném az élelmiszerlánci kategóriák és az auditidő kalkuláció módszerének módosítását, valamint az auditorok ismereteire és készségeire vonatkozó -részben új- előírásokat.
 
A NAH felügyeleti vizsgálat 2024. március 11-i helyszíni szemléjén felvett egyik eltérés tisztázta, hogy az új kalkulációs módszer nem csak az újratanúsításokat és az új tanúsításokat érinti-ahogyan ezt eredetileg értelmeztük-, hanem az elkövetkezendő felügyeleti auditokat is az ÉBIR területen.
 
Helyesbítésként vállaltuk, hogy az ÉBIR-es ügyfeleink auditidő kalkulációit elvégezzük az új módszer szerint és szükség szerint módosítjuk a soron következő felügyeleti auditok időtartamát.
 
Az új módszer szerinti kalkuláció azt eredményezte, hogy az esetek 49 %-ában a felügyeleti auditidő nem változik, 50 %-ában csekély mértékben nő és 1 esetben csökken. 
 
A másik felvett eltérés arra vonatkozott, hogy „nem tudtuk igazolni, hogy a frissített IAF MD és EA előíró követelményeket megvizsgáltuk, bevezettük és validáltuk az irányítási rendszerünkben (MIR, KIR és ÉBIR területeken)”. Ezt azóta megtettük, illetve folyamatban van az Intézkedési ütemtervnek megfelelően.
 
2024. március 26.
 
A MERT-CERT Csapata
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
ÚJ SZABVÁNY AZ ÉBIR TANÚSÍTÁS TERÜLETÉN!
 
Az új - az ÉBIR tanúsító szervezetekre, vagyis ránk vonatkozó specifikus követelményeket tartalmazó- ISO 22003-:2022 szabvány a korábbiakhoz képest pár új követelményt is bevezetett. Ezek közül kiemelném az élelmiszerlánci kategóriák és az auditidő kalkuláció módszerének módosítását, valamint az auditorok ismereteire és készségeire vonatkozó -részben új-  előírásokat.
 
Az új auditidő kalkuláció értelemszerűen a jövőben csak az újratanúsításokat és az új tanúsításokat fogja érinteni. 
 
Egy új ügyfél esetében, akivel még 2023. júniusában szerződtünk, kiszámoltuk az auditidőt a régi és az új módszer szerint is, fél nap eltérés mutatkozott az új módszer "javára", ami a kezdeti tanúsítás audit idejét illeti.
 
Egy másik esetben nem volt különbség a kiszámított auditidők között. 
Egyelőre ennyi konkrét tapasztalatunk van az új kalkulációs módszerrel kapcsolatban, de a helyszíni auditidő növekedése várható.
A C élelmiszerlánci kategóriát kiegészítették egy új C0 alkategóriával ("Animal - Primary Conversion"), ami kb. állatok elsődleges feldolgozását jelenti.
 
2024. február 6.
 
A MERT-CERT Csapata
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Az akkreditált státusz visszaállítva!
 
Örömmel jelentjük, hogy - sikeres rendkívüli felülvizsgálatot követően - NAH akkreditált státuszunk 2022. július 28-án visszaállítva az ISO 9001, az ISO 14001 és az ISO 22000 szabványok szerinti auditálásra és tanúsításra!
 
Köszönjük mindenkinek a támogatást, aki részt vett a siker elérésében!
 
A MERT-CERT Csapata