Tanúsítás
Hívjon minket! Tel.: +36 30 961 2737

Hírek

ÚJ SZABVÁNY AZ ÉBIR TANÚSÍTÁS TERÜLETÉN!
 
Az új - az ÉBIR tanúsító szervezetekre, vagyis ránk vonatkozó specifikus követelményeket tartalmazó- ISO 22003-:2022 szabvány a korábbiakhoz képest pár új követelményt is bevezetett. Ezek közül kiemelném az élelmiszerlánci kategóriák és az auditidő kalkuláció módszerének módosítását, valamint az auditorok ismereteire és készségeire vonatkozó -részben új-  előírásokat.
 
Az új auditidő kalkuláció értelemszerűen a jövőben csak az újratanúsításokat és az új tanúsításokat fogja érinteni. 
 
Egy új ügyfél esetében, akivel még 2023. júniusában szerződtünk, kiszámoltuk az auditidőt a régi és az új módszer szerint is, fél nap eltérés mutatkozott az új módszer "javára", ami a kezdeti tanúsítás audit idejét illeti.
 
Egy másik esetben nem volt különbség a kiszámított auditidők között. 
Egyelőre ennyi konkrét tapasztalatunk van az új kalkulációs módszerrel kapcsolatban, de a helyszíni auditidő növekedése várható.
A C élelmiszerlánci kategóriát kiegészítették egy új C0 alkategóriával ("Animal - Primary Conversion"), ami kb. állatok elsődleges feldolgozását jelenti.
 
2024. február 6.
 
A MERT-CERT Csapata
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Az akkreditált státusz visszaállítva!
 
Örömmel jelentjük, hogy - sikeres rendkívüli felülvizsgálatot követően - NAH akkreditált státuszunk 2022. július 28-án visszaállítva az ISO 9001, az ISO 14001 és az ISO 22000 szabványok szerinti auditálásra és tanúsításra!
 
Köszönjük mindenkinek a támogatást, aki részt vett a siker elérésében!
 
A MERT-CERT Csapata