Aktualitások

Mertcontrol a Magro.hu konferenciáján: úttörő megoldások a mezőgazdaságban

2024-02-09

A Mertcontrol Hungary Kft. 2024. február 15-én, Debrecenben részt vesz a Magro.hu és a Debreceni Egyetem által szervezett, „Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás”-on. Az esemény egyedülálló lehetőséget kínál a szakembereknek és a gazdálkodóknak egyaránt, hogy megismerjék a legújabb technológiákat és módszereket a mezőgazdasági stresszfaktorok kezelésére.
 
Nem könnyű évek állnak mögöttünk 
 
A tapasztalat azt mutatja, az elmúlt évek kihívásai jelentősen befolyásolták a gazdálkodók eredményességét, ahol alapvetően a külső forrásból származó stressz faktorok, mint az időjárási viszontagságok vagy a piaci ingadozás, nagyobb veszteségeket okoztak. Azonban a modern agrártechnológiák, mint a precíziós gazdálkodás, a terményminőség ellenőrzése és a kártevőirtási megoldások alkalmazása révén csökkenthetők e szóban forgó negatív hatások. 
 
A stresszkezelési technikák, okos szenzorok használata és a fenntartható gyakorlatok bevezetése lehetővé teszi a termelési kockázatok minimalizálását és a gazdálkodás hatékonyságának növelését. Ezek az intézkedések nem csak a gazdasági stabilitást erősítik, hanem hozzájárulnak az élelmiszerbiztonság és a környezet védelméhez is.
 
A minőség megőrzésének kulcsa 
 
Párkányi Gábor, a Mertcontrol ügyvezető igazgatója, kiemelten releváns témában tart előadást a közelgő konferencián "Terményminőség és -állag a raktárakban" címmel. Tapasztalata és szakértelme révén Párkányi úr rávilágít a tárolás kihívásaira, a toxinok és kártevők elleni védekezés fontosságára és bemutatja, miért érdemes nagy hangsúlyt fektetni a mezőgazdasági termékek ellenőrzésének és a belföldi élelmiszerellátás biztonságának javítására, elősegítve ezzel a fenntarthatóságot. Fontosnak tartja, hogy a fogyasztók minőségi, egészséges élelmiszereket választhassanak a boltokban – előadásának többek között ezen elv lesz az egyik legfontosabb alappillére. 
 
A Mertcontrol szerepe és szolgáltatásai
 
A Mertcontrol munkatársaiként hiszünk abban, hogy a minőségi és rendszeres ellenőrzés és a folyamatos fejlesztés alapvető a mezőgazdasági termelés sikerességéhez. Szolgáltatásaink, mint a mintavétel, laboratóriumi analízis és kártevőirtás közvetlenül kapcsolódnak a konferencia témáihoz. Különösen fontosnak tartjuk a toxinszennyezettség, a penészesedés és a rovarkártevők elleni harcot, valamint a termények tárolásának optimalizálását.
 
A konferencia lehetőséget teremt a számunkra, hogy megosszuk tudásunkat és tapasztalatainkat a mezőgazdasági közösséggel, és hogy bemutassuk, miként tudjuk támogatni a gazdálkodókat a termelési kihívások leküzdésében. Párkányi Gábor előadása kiváló példa lehet arra, hogyan ötvözzük a tudományos ismereteket a gyakorlati alkalmazásokkal, elősegítve ezzel a mezőgazdasági termékek minőségének javítását és a gazdálkodás fenntarthatóságát.
 
A modern technológia és a hagyományos szakértelem finomra hangolt kombinációja 
 
A Mertcontrol elkötelezett amellett, hogy a mezőgazdasági termelést minden szinten támogassa, a talajvizsgálattól kezdve a termények értékesítéséig terjedő folyamatban. A Debreceni Konferencia kiváló fóruma lesz ennek a küldetésnek, ahol megmutathatjuk, hogy a modern technológiák és a hagyományos szakértelem miként működhetnek együtt a mezőgazdaság jövőjéért.
 
Mert kizárólag a jó minőségű élelmiszereknek van helye a boltok polcain! 
 
A termények minőségellenőrzése és a hazai élelmiszer biztonság fenntartható fejlődése kritikus tényezők a mezőgazdaság és élelmiszeripar számára. Ezek biztosítják, hogy a fogyasztók egészséges, biztonságos és jó minőségű élelmiszerekhez juthassanak. A minőségellenőrzés lehetővé teszi a termékek megfelelőségének ellenőrzését, a szabványoknak való megfelelést, emellett hozzájárul a termelési folyamatok optimalizálásához. A fenntartható fejlődés elősegíti az erőforrások hatékony használatát, csökkenti a környezeti terhelést, és támogatja a hosszú távú élelmiszer-biztonságot, ami most, az éghajlatváltozás hatásainak, illetve a Föld egyre növekvő tendenciát mutató népességének tükrében kiemelten releváns szempontoknak minősülnek. 
 
Reméljük, hogy találkozunk a konferencián, és együtt fedezhetjük fel a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket és kihívásokat. A Mertcontrol csapata készen áll, hogy megossza az érdeklődőkkel a legújabb technológiákat, és kifejtse saját álláspontját annak vonatkozásában, miszerint együtt dolgozva hogyan előzhetők meg a jövő kihívásai. 

Vissza az aktualitásokhoz