Aktualitások

XVI. Fóti Futi

2024-05-28

XVI. alkalommal rendezték meg a Fóti Futit.

 

2 fóti sportember (Károlyi Lajos és Udvardi Péter) több rangos amatőr hazai és nemzetközi verseny résztvevőjeként úgy érezte, hogy szükség lenne egy, a fóti fiatalokat megmozgató sportrendezvényre, ahol a sportolás örömére vezetnék rá őket. Hozzájuk csatlakozott barátjuk, Csomor Elek és a három család, hogy segítsék őket a szervezésben.
 
Egyre többen és többen
 
2007-ben sikerült első ízben megrendezni a versenyt. Tisztán civil összefogásként, csak szponzorok (helyi vállalkozók, barátok) segítségével szerveződött a verseny az első 4 évben. Becsatlakozott a városi főzőversenyhez, ahol elegendő ember megfordul ahhoz, hogy a verseny sikeres legyen. Már az első évben több, mint 100 induló volt és ez a létszám 2010-ben 400 fölé emelkedett, 2013-ban pedig meghaladta az 500 nevezőt. A versenyre évről évre egyre többen mentek :-).
 
Jótékony célokért futnak
 
A futóverseny célja, hogy minél több fiatalt mozgósítsanak, ezért iskolák közötti versenyt is zajlik. 6 fős csapatok eredménye alapján a leggyorsabb iskola vándorkupát kap. A kezdeményezés non-profit: a támogatók felajánlását a verseny szervezésére és a versenyzők ajándékára fordítjuk. Nagy sikerként értékeljük, hogy az utóbbi években annyi támogatást gyűlt össze, hogy chipes időmérést használatára is volt lehetőség. A befolyt nevezési díjakból jótékony célra is jutott az elmúlt években.
 
Megalakul az Impulzus Szabadidő, Sport és Kulturális Egyesület
 
2014-ben nagyot gondoltak a szervezők és új egyesületet alapítottak, amely egyrészt a Fóti-Futi verseny szervezését, másrészt távlati célként más versenyek, események megrendezését tűzte ki céljául: Impulzus Szabadidő, Sport és Kulturális Egyesület lett a neve. A 3 családon kívül a verseny napján ismerősök, barátok - és immár az új egyesület tagjai - segítenek, hogy önkéntes munkájukkal hozzájáruljanak a verseny gördülékeny lebonyolításához. 
 
Idén a Mertcontrol Group is csatlakozott a támogatók csoportjához, ezzel elősegítve a verseny megvalósulását.
 
 

Vissza az aktualitásokhoz