Laboratóriumi szolgáltatások
Hívjon minket! Tel.: +36 30 768 2785

Mikrobiológiai vizsgálatok

Legionella vizsgálat

A Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról szóló 49/2015. (XI. 6.) EMMI rendelet hatályba lépésével az olyan közforgalmú létesítmények, amelyekben Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közegek találhatóak Legionella kockázatértékelést kell készíteni.

Cégünk a helyszíni szemle alkalmával történő felmérés alapján elvégzi a kockázatértékelést, javaslatokat teszünk a kockázatcsökkentő intézkedésekre, illetve elvégezzük a Legionella vizsgálatot.

Legionella vizsgálatot ivóvíz, használati melegvíz, hűtővíz és egyéb rendszerek vizeiből végzünk, illetve egyedi igény esetén munkahelyi levegőből is.

Akkreditált mikrobiológiai vizsgálatok

Cégünk akkreditált mikrobiológiai vizsgálatok elvégzésére is különböző mintatípusból (pl. ivóvíz, szennyvíz, fürdővíz, felszíni és felszín alatti víz, emulzió).

Egy adott minta mikrobiológiai minőségét nagyon sok tényező befolyásolhatja. Nem megfelelő minőségű víz esetén szakértő kollégáink nem csak a vizsgálat eredményét adják meg, hanem a probléma megoldására is javaslatokat tesznek. Igény esetén a helyszínen felmérést végzünk és kijelölünk további mintavételi pontokat, hogy a nem megfelelő eredmény valódi oka feltárásra kerüljön.