Laboratóriumi szolgáltatások
Hívjon minket! Tel.: +36 30 768 2785

Ásványolaj és vízbázisú kenőanyagok

Az ipar, a közlekedés sokféle kenőanyagot használ. A kenőanyagok vizsgálatára új és használt állapotukban is szükség van.

Új kenőanyag vásárlás esetén

Új kenőanyag vásárlásakor győződjön meg a kritikus paraméterek valódiságáról akkreditált laboratóriumi vizsgálattal.

Használt kenőolaj állapotfelmérés

A kenőolaj használata során annak tulajdonságai megváltoznak, amit laboratóriumi vizsgálattal nyomon lehet követni. A változás mértéke befolyásolja a kenőolaj felhasználhatóságát, a kenés hatékonyságát, esetlegesen az azzal dolgozók egészségére gyakorolt hatását. A kenőanyag gyártók meghatározzák a kenőolajaik használhatóságának időtartamát, de azt olyan sok külső tényező befolyásolja, hogy a kenőolaj minőségi változásának folyamatos nyomonkövetése a technológiai elemek, nagyértékű gépek és berendezések illetve modern járművek üzemeltetőinek elengedhetetlen.

A kenőolajok elemzése sokoldalú információt nyújt a gép, motor, alkatrész állapotáról, az elhasználódási folyamatok jellegéről, sebességéről. Megbontás nélkül, időben felfedhetők a fenyegető meghibásodások, elkerülhetőek a költséges javítások és kiesések. Az olaj tartalékainak optimális kihasználásával az olajcsere későbbi időpontra tolható ki.

A wearcheck azaz a kenőanyaga elhasználódásának ellenőrzésében a Mertcontrol Metric Kft. akkreditált laboratóriuma az ön megbízható és hozzáértő partnere.

Használt kenőanyag vizsgálati csomagrendszer

A használt kenőanyagok vizsgálatához egyszerűen kezelhető vizsgálati csomagrendszert állítottunk össze. Az egyes vizsgálati csomagok azokat a paramétereket tartalmazzák, melyek a legfontosabbak a kenőanyag állapotának megismeréséhez. A szűkebb tartalmú csomag (alap csomag) egy általános képet ad a kenőanyagról, míg a bővebb paramétereket vizsgáló csomag (normál csomag) már mélyére tekint a kenőanyag állapotának.

Csomagjainkon kívül több egyedi paraméter vizsgálatát is végezzük akkreditált laboratóriumunkban.

 Vizsgálati csomagjainkat tartalmazó táblázat letöltése